O nas

Tradicija, ki že od leta 1956 skrbi za vaše počutje

Kamp Šobec je nastal davnega leta 1956 z vizijo postati nadstandarden, vrhunski in izstopajoč center oddiha, ki bi svojim gostom ponujal pristen stik z naravo, vrhunske storitve in nepozabne počitnice. Več kot 65 let kasneje je naša vizija še vedno enaka. Še vedno stremimo k popolnosti, k uresničevanju želja svojih gostov in simbiozi med neokrnjeno naravo in modernimi storitvami. To je naša zaveza in glavna prioriteta.

Kamp Šobec smo umestili v enega izmed najlepših predelov Slovenije, če ne celo Evrope. Osupljiva narava, ki obkroža kamp, nikogar ne pusti ravnodušnega – tudi gostov, ki že desetletja zahajajo k nam, ne. Pogled na vršace Julijskih Alp in Karavanke, ki se zrcalijo v kristalno čistih vodah Save Dolinke in naravnega jezera Šobec, je prava paša za oči. Si predstavljate, kako lepo se je zjutraj zbuditi s pogledom na tako lepoto? Kamp Šobec je nastal s točno to željo. V več kot 65 letih obstoja smo kamp obogatili s simpatičnimi lesenimi bungalovi, ki so zgrajeni v tradicionalnem alpskem stilu, luksuznim apartmajem, ponudbi pa dodali nabor pestrih športnih, kulturnih, kulinaričnih in drugih aktivnosti, ki vam bodo obogatile počitnice. Leta 2018 smo za vas odprli novo restavracijo, ki vas bo pocrkljala s številnimi dobrotami lokalne in svetovne kuhinje.

Kamp Šobec je odlično izhodišče za raziskovanje Slovenije in njenih priljubljenih lepot, saj vas od avtoceste ločujeta le 2 kilometra, od tam pa lahko zavijete proti slovenski obali, prestolnici ali naprej proti vzhodnejšim in južnejšim delom Slovenije. Če bi se radi izognili cestam in raje vzeli iz kovčka svoje pohodniške čevlje, se pri nas začnejo številne pohodniške poti. Eden izmed največjih naravnih draguljev Slovenije, Bled, je od kampa oddaljen samo 2 kilometra, zato ponuja idealen sprehod za vso družino (in ko boste tam, se nujno posladkajte z okusnimi tradicionalnimi blejskimi kremnimi rezinami).

Neprecenljive naravne znamenitosti, kristalno čista voda, svež alpski zrak in prijaznost našega osebja so med glavnimi razlogi, da se naši gostje vračajo k nam. Naša zavzetost pri doseganju najvišjih standardov se še posebej zrcali v naši skrbi za okolje, saj se trudimo minimalno posegati v naravo. Predani smo ločevanju odpadkov, za čiščenje uporabljamo ekološka čistila, uredili pa smo tudi najmodernejšo čistilno napravo. Za vsako podrto drevo se naravi oddolžimo tako, da posadimo 2 novi drevesi. Z bivanjem pri nas ste lahko prepričani, da delamo vse, da zmanjšamo ogljični odtis, z naravo pa delamo tako, kot si zasluži: spoštljivo.

Kamp Šobec ponuja nekaj za vsakogar: mir in spokoj v osrčju narave ali nepozabne adrenalinske dogodivščine, ki si jih boste za vedno zapomnili. Popolno za pare, družine ali starejše  – Kamp Šobec vas pričakuje odprtih rok.

Dobrodošli!

Naša zgodba

Odkrijte našo zgodovino od začetka do danes

Priprava terena
1956

Priprava terena

Prostovoljci so s pomočjo strojev začeli odstranjevati blato iz jezera, očiščevati in urejati gozd ter izkopavati makadamske ceste do glavne ceste Lesce-Bled. Po mnogo delovnih akcijah in nešteto vloženih urah prostovoljnega dela je kamp Šobec počasi začel dobivati današnjo podobo.

Izgradnja prvih bungalovov
1959

Izgradnja prvih bungalovov

Sledila je izgradnja 6 bungalovov in napeljava elektrike do kampa.

Prva recepcija
1961

Prva recepcija

Odprla se je prva recepcijska služba. V naslednjih letih so sledili izgradnja restavracije, trgovine, sanitarij, igrišč za košarko, odbojko, minigolf in badminton.

Zabeleženih 80.000 nočitev
1979

Zabeleženih 80.000 nočitev

Kamp Šobec postane vodilni med takratnimi 37 slovenskimi kampi, zabeleženih 80.000 nočitev.

Nove sanitarije
1984

Nove sanitarije

Zgradili smo nove sanitarne objekte.

Nova recepcija, restavracija in teniška igrišča
1987

Nova recepcija, restavracija in teniška igrišča

Odprli smo novo recepcijo, staro pa preuredili v slaščičarno. Prestavili smo vhod v kamp, izgradili teniška igrišča in postavili informacijske table.

Ureditev asfalta in drugih površin
1990

Ureditev asfalta in drugih površin

Od leta 1990 dalje se ureja obala jezera, nadaljuje se s sajenjem novih dreves, obnavljajo se asfaltne površine in most čez Savo, začne se obnova savske brežine in zgradi gospodarska lopa.

Investicija v športne objekte
2000

Investicija v športne objekte

Po letu 2000 smo pospešeno obnavljali in gradili objekte, namenjene športnim dejavnostim

Nagrada Modra zastava
2001

Nagrada Modra zastava

Leta 2001 smo kot prvo naravno kopališče v notranjosti Slovenije prejeli modro zastavo, poleg tega pa uredili postajo za oskrbovanje avtodomov s pitno vodo, kemični izpust, sesalnik in visokotlačno pranje.

Odprtje 10 novih bungalovov
2003

Odprtje 10 novih bungalovov

Odprli smo 10 novih bungalovov, ki so nadomestili 6 starih lesenih hišic.

Po naravni ujmi večja investicija v infrastrukturo
2014

Po naravni ujmi večja investicija v infrastrukturo

Leto 2014 je zaznamovala ujma, ki je uničila ogromno gozdnih površin v Sloveniji, prizanesla pa ni niti nam. Žledolom  je uničil več kot polovico naših dreves, zato smo se odločili, da bomo kamp resno obnovili. Tako je bilo leto 2014 prelomno, saj se je z njim začela prva faza modernizacije kampa z urejanjem celotne infrastrukture.

Nova organizacija parcel
2017

Nova organizacija parcel

Leta 2017 je bilo izjemno plodno, saj smo dokončali novo čistilno napravo, izboljšali komunalno infrastrukturo ter izvedli sodobno parcelizacijo kampirnih mest.

Obsežnejša obnovitvena dela in nove zgradbe za vaše udobje
2018

Obsežnejša obnovitvena dela in nove zgradbe za vaše udobje

V letu 2018 smo dokončali izgradnjo nove restavracije, trgovine in upravnih prostorov. Prav tako smo zaključili sanitarne investicije (odprtje novih sanitarij št. 5)

Odprtje novega apartmaja, prenova pralnice ter sanitarnega objekta
2019

Odprtje novega apartmaja, prenova pralnice ter sanitarnega objekta

V letu 2019 smo prenovili sanitarni objekt (S2), odprli nov Deluxe apartma, v celoti prenovili pralnico, uredili kolesarski depo ter polno opremljen tuš za pse.

Posebno leto - Covid-19
2020

Posebno leto - Covid-19

Krizna situacija ob širitvi novega koronavirusa prinaša največji gospodarski, finančni in družbeni šok 21. stoletja. Turizem je med najbolj prizadetimi panogami: tedensko se znižujejo napovedi prihodov in prometa v turizmu. Strogi ukrepi, ki se izvajajo za zajezitev širitve virusa, so nujni in ključnega pomena za čim prejšnjo stabilizacijo položaja, hkrati pa vplivajo na zastoj svetovnega gospodarstva, še posebej turizma.

Certifikat - ZELENI KLJUČ
2020

Certifikat - ZELENI KLJUČ

V letu 2020 smo pridobili trajnostni certifikat ZELENI KLJUČ, na katerega smo zelo ponosni. Certifikat Zeleni Ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. 

NOVA Recepcija
2021

NOVA Recepcija

Marca 2021 smo zaključili s prenovo recepcije kampa. V postopku so bile prenovljene tudi pisarne, konferenčna soba, kuhinja, garderobe, stranišča in soba za prvo pomoč.

NOVO krožišče, šotori za glamping, sončna elektrarna
2023

NOVO krožišče, šotori za glamping, sončna elektrarna

Leta 2023 je bilo na glavni cesti Lesce - Bled zgrajeno novo krožišče Šobec, postavljeni so bili 4 novi glamping šotori in na objektih kampa so bili nameščeni sončni kolektorji.

Prijavite se še danes in ne zamudite dodatnih ugodnosti!

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.