Pogosta vprašanja

Imate vprašanja o kampu, vas zanimajo splošne informacije? Pripravili smo seznam odgovorov na najpogostejša vprašanja, ki bi vas utegnila zanimati. Če odgovora na svoje vprašanje ne najdete, nam pišite ali nas pokličite.

Splošne informacije

Kamp je odprt od 30.03. do 13.10.2024, v zimski sezoni kamp zaenkrat še ne obratuje, lahko pa nas obiščete v naši restavraciji.

Rezervacija v pred (30.03. - 30.06.) in posezoni (26.08. - 01.10.) ni potrebna, definitivno pa je v času glavne sezone (julij, avgust) zelo priporočena. Predlagamo, da si ogledate naše vrste kampirnih mest in druge nastanitvene možnosti.

Rezervacijo za parcele, bungalove in apartma lahko uredite preko našega rezervacijskega sistema (dostopen na naslovni strani), postopek je kratek in enostaven. Za potrditev rezervacije je potrebna veljavna kreditna oz. predplačniška kartica.

 

- Za potrditev rezervacije PARCELE - PREDPLAČILO NI POTREBNO.

- Vaša kreditna kartica služi le kot garancija vašega prihoda. V primeru neprihoda ali odpovedi rezervacije bomo vašo kartico bremenili za znesek v skladu s pogoji odpovedi oz. splošnimi pogoji kampa o čemer boste tudi obveščeni na vaš elektronski naslov.

 

- Za potrditev rezervacije BUNGALOVA oz. APARTMAJA bo podana kartica v rezervacijskem sistemu v roku 5 DNI - BREMENJENA v višini 20% celotne storitve.

- Po opravljeni transakciji bomo na vaš podani elektronski naslov poslali uradno potrdilo rezervacije skupaj s potrdilom o opravljeni transakciji. Predplačilo bo odšteto končnemu znesku ob odjavi. V primeru, da vaše kreditne kartice ne bomo mogli bremeniti za omenjeni znesek, vaša rezervacija ne bo obravnavana / potrjena.

Žal rezervacij za 1 noč ne sprejemamo, lahko pa seveda pridete v naš kamp in si ob prihodu v naš kamp izberete prostor v naši Free coni (edina cona, kjer je možno bivanje za 1 noč). Prej ko boste prispeli, več prostora bo na voljo. Predlagamo prihod med 12.00 in 15.00 uro, takoj po odjavah, tako imate v tem terminu najboljše možnosti, da si zagotovite prostor.

Če nimate (primerne) lastne ali službene kreditne kartice za dokončanje rezervacije na spletu, nam prosimo pošljite elektronsko sporočilo na camping@sobec.si ali booking@sobec.si. Pripravili vam bomo ponudbo za plačilo rezervacije z bančnim nakazilom (za potrditev rezervacije brez plačilne kartice je potrebna 80% akontacija celotnega zneska ponudbe).

Žal ne sprejemamo rezervacij ali povpraševanj po telefonu. Vse rezervacije se izvedejo zgolj preko spletne strani kampa po avtomatiziranem procesu ali s posredovanjem vašega povpraševanja na naš elektronski naslov. Vsa potrebna orodja in informacije so na voljo na portalu. Za splošna vprašanja ali morebitno pomoč nam lahko pišete na booking@sobec.si.

Rezervacija točno določenih številk parcel v skladu s splošnimi pogoji kampa praviloma ni možna. V kolikor pa bo v vašem rezerviranem terminu želena parcela še na voljo, vam bomo to parcelo seveda dodelili, vendar si pridržujemo pravico, da v primeru nepredvidenih okoliščin spremenimo pogoje vaše rezervacije (sprememba številke parcele).

 

Vse vaše želje lahko omenite ob rezervaciji na spletnem rezervacijskem portalu - polje 'Opomba'. Prodajna ekipa si bo za vas prizadevala najti ustrezno parcelo, ki bo še na voljo v željenem terminu rezervacije, glede na vaše preference, ki jih lahko napišete ob oddaji vaše spletne rezervacije.

Če je to možno, bomo glede na razpoložljivost v našem sistemu ob vašem prihodu na recepcijo z veseljem zamenjali vašo parcelo.

Rezervacijo se lahko brezplačno spreminja (število oseb in termin) vse do 7 dni pred načrtovanim terminom prihoda in odvisno od razpoložljivosti kapacitet (obdobje ali vrsta nastanitve). V primeru, da pride do spremembe števila oseb (zvišanje), se vam zaračunajo stroški po veljavnem ceniku kampa. 

 

Na spletnem rezervacijskem sistemu popusti raznih avto in kamp klubov niso prikazani. V kolikor ste člani Avtokampi.si, ADAC (camping), ACSI, ANWB zvez, nam kartico o članstvu pokažite ob prijavi oz. odjavi na recepciji in upoštevali bomo popust skladno z aktualnim cenikom (razdelek 'Popusti') kampa.

 

Najbolj pogost vzrok, da potrdilnega pisma ne prejmete, je napačno zapisan elektronski naslov. Razlog da potrdilnega pisma niste prejeli je lahko tudi spam filter, ki je pošto s potrdilnim pismom zaznal kot nezaželeno. Če po rezervaciji potrdilnega pisma niste natisnili ter ga niste prejeli po e-pošti kljub pregledu spam/junk predala, nam pišite na: booking@sobec.si.

Seveda, na spletnem rezervacijskem portalu je možno rezervirati samo parcelirane dele kampa, poleg teh pa imamo na voljo tudi neparcelirane dele kampa (Free cona, ki predstavlja cca. 1/3 celotnega kampa) za katere ne sprejemamo rezervacij, kar pomeni, da si prostor v tem delu lahko izberete ob vašem prihodu v kamp. V času glavne sezone (julij in avgust) priporočamo prihod med 12:00 in 15:00, saj imate v tem obdobju najboljše možnosti, da si zagotovite prosto mesto v omenjeni Free coni. Za aktualne informacije o razpoložljivosti smo vam na voljo na tel. številki: 04 53 53 700.

Ob prijavi vas bomo zaprosili, da potrdite datum odhoda. V primeru zgodnejšega odhoda, vam zaračunamo strošek parcele do konca vašega bivanja (ne zaračunamo stroškov nočitev po osebah). Nadomestilo v primeru zgodnejšega odhoda se ne zaračuna v primeru bolezni ali višje sile.

Pogoji odpovedi rezervacije za PARCELE:

 

- V kolikor je rezervacija odpovedana več kot 60 dni je odpoved rezervacije brezplačna.

- Če se rezervacija prekliče 31 do 59 dni pred datumom prihoda, bo Šobec d.o.o. Gostovo plačilno kartico bremenil v višini 20% celotne vrednosti rezervirane storitve.

- Če se rezervacija prekliče 8 do 30 dni pred datumom prihoda, bo Šobec d.o.o. Gostovo plačilno kartico bremenil v višini 50% celotne vrednosti rezervirane storitve.

- V primeru, da navkljub rezervaciji ne pridete oziroma rezervacija ni odpovedana vsaj 7 dni pred prihodom, bo Šobec d.o.o. Gostovo plačilno kartico bremenil v višini 80% celotne vrednosti rezervirane storitve.

Pogoji odpovedi rezervacije za BUNGALOVE, BUNGALOV ŠOTORE in APARTMA:

 

- V kolikor je rezervacija odpovedana več kot 60 dni je odpoved rezervacije brezplačna.

- Če se rezervacija prekliče 31 do 59 dni pred datumom prihoda Šobec d.o.o. Gostu zadrži celoten znesek predplačila.

- Če se rezervacija prekliče 8 do 30 dni pred datumom prihoda, bo Šobec d.o.o. Gostovo plačilno kartico bremenil v višini 50% celotne vrednosti rezervirane storitve, zmanjšano za znesek predplačila (20%).

- V primeru, da navkljub rezervaciji Gost ne pride oziroma rezervacija ni odpovedana vsaj 7 dni pred prihodom, bo Šobec d.o.o. Gostovo plačilno kartico bremenil v višini 80% celotne vrednosti rezervirane storitve, zmanjšano za znesek predplačila.

V primerih dokumentirane višje sile zaradi katerih Gost odpove rezervacijo oz. odstopi od rezervacijske pogodbe, Šobec, d.o.o. zagotavlja brezplačno odpoved rezervacije v kolikor Gostu najkasneje en dan pred začetkom bivanja nastanejo okoliščine, ki mu onemogočijo koriščenje storitev, ki jih je plačal na osnovi svoje pogodbe / rezervacije. Višja sila mora biti dokumentirana z veljavnimi uradnimi dokumenti in taka, da je pred sklenitvijo pogodbe ni bilo mogoče predvideti ali se ji izogniti. Šobec d.o.o. Gostu v takem primeru lahko zaračuna administracijske stroške rezervacije skladno z veljavnim cenikom (strošek rezervacije).

Prijava je možna med 8. uro zjutraj in 23. uro zvečer. Odjava za parcele je od 8. ure zjutraj do 12. ure, za bungalove, bungalov šotore in apartma pa od 8. do 10. ure dopoldne. Odhod po omenjenih urah se šteje kot dodaten dan bivanja. Račun za bivanje lahko poravnate do 21. ure zvečer tudi za naslednji dan. Med 21. in 8. uro blagajna ne obratuje.

Za prijavo bomo potrebovali osebne dokumente vsakega gosta (ne glede na starost) ter registrsko številko vašega vozila. Prosimo, pridite pripravljeni na recepcijo. Dokumenti bodo vrnjeni takoj po prijavi.

Vhod v kamp je mogoč od 8 do 23 ure. Ob predhodni odjavi (vnaprejšnje plačilo) je izhod iz kampa mogoč od 6:00 zjutraj. Registracijsko številko (trikotnik) lahko vnaprej odjavljeni gosti pustijo v rumenem nabiralniku, ki se nahaja nasproti rampe (na steni recepcije).

Servisna postaja za avtodome je na voljo zunaj kampa (v bližini teniških igrišč). Na recepciji kampa lahko dobite vstopni listek.

Seveda. Vsi hišni ljubljenčki so pri nas dobrodošli. Vas, skrbne lastnike pa prosimo, da jih imate na povodcih in da iztrebke odložite v za to namenjene koše.  

 

Storitve, ki jih nudimo za domače živali:

 

- Tuš za hišne ljubljenčke v stavbi poleg sanitarne enote 2

- Možnost kopanja na urejeni plaži ob reki (kopanje psov v bajerju ni dovoljeno)

- Možnost sprehajanja po celotnem kampu (obvezno na povodcu)

V kampu je vzpostavljena brezžična internetna povezava, ki je namenjena gostom kampa. Ob prijavi na recepciji dobite voucher z geslom, s katerim lahko dostopate do interneta. Geslo je od aktivacije veljavno 7 dni, vsaka parcela pa prejme eno geslo.

Da, kvaliteta vode je v regiji, kjer se nahaja kamp odlična, tako da jo lahko pijete brez problema.

Kurjenje odprtega ognja na tleh je STROGO PREPOVEDANO! Uporaba žarov je dovoljena v kolikor je žar od tal vsaj 0,5m. Kurjenje vlažnih drv je zaradi dima prepovedano. Prosimo vas, da imate v bližini ognja vedno pripravljeno vodo.

Najema samostojnih hladilnikov v kampu žal ne nudimo, imamo pa pri sanitarni enoti 2, postajo s hladilnimi omaricami, ki se ji lahko najame. Mere hladilne omarice so 28x32x50cm (ŠXVXG). Cena najema znaša 6€ na dan.

Seveda, kopanje je možno tako v jezeru, kot v reki, ki pa je precej hladnejša. Kopanje hišnih ljubljenčkov je v jezeru prepovedano, imamo pa v kampu dve pasji plaži ob reki, kjer se lahko ohladijo tudi vaši štirinožni prijatelji. Za aktualne temperature jezera in reke spremljajte našo spletno stran.

Moč električnega priključka vseh električnih omaric v kampu je 16 amperov. Napetost električnih omaric v kampu je 220 V, frekvenca 50 Hz. V naši Free, Standard in Tent River View coni boste potrebovali 'Europlug' vtič (2 pola), v Comfort, Superior River, Premium River, Premium Lake in Premium Lake View coni pa CEE vtič (3 poli). V kolikor boste potrebovali adapter je izposoja možna na recepciji kampa (glede na razpoložljivost).

Tomi je v kamp prvič prišel že pred letom 2000, pred tem pa se je nahajal v eni od osnovnih šol. Tam so nam ga zaupali v varstvo med poletjem, nato pa je pri nas tudi ostal. Ne počuti se osamljenega, družba drugih želv mu (preverjeno) ne odgovarja, za njega skrbimo redno, tudi izven sezone in ga redno hranimo. Zato vse obiskovalce naprošamo, da ga ne hranijo in z roko ne posegajo v notranjost akvarija.

Da. Več informacij na naslednji podstrani.

V kampu so vam na voljo teniška igrišča, mini golf, košarkarsko, nogometno in odbojkarsko igrišče, možnost izposoje gorskih in električnih koles. S kolegi iz Funturista pa organiziramo tudi rafting, kajaking, soteskanje, jahanje, izlete z balonom, skoke s padalom, paintball in še mnoge druge vodne in zračne aktivnosti.

V kampu so delavci usposobljeni za nudenje prve pomoči, v ostalih primerih pa sodelujemo z Zdravstvenim domom Radovljica, kjer je dežurna ambulanta na voljo 24 ur na dan, prav tako to velja tudi za zobozdravstveno ambulanto. V Lescah, Radovljici in na Bledu so tudi lekarne.

Kamp in okolica

- POLICIJSKA POSTAJA: 113 ali +386 (0)4 537 78 00 (PP Radovljica)

- GASILCI: 112

- VETERINAR LESCE: +386 (0)4 53 77 100

- TAXI: +386 (0)51 645 050  (Funturist) ali + 386 (0)40 203 405 (Taxi Maja)

- ZD RADOVLJICA: +386 (0)4 53 70 300

- LEKARNA LESCE: +386 (0)4 53 53 690

- ŽELEZNIŠKA POSTAJA LESCE: +386 (0)4 29 44 154

- AVTOMEHANIK: Avto Mony d.o.o.: +386 (0)4 53 53 800 ali Auto M d.o.o.: +386 (0)41 620 143

Direktno do recepcije kampa žal ni vzpostavljenega javnega prevoza. Najbližji avtobusni in železniški postaji se nahajata v Lescah, ki sta od kampa oddaljeni slaba 2 kilometra. Letališče Brnik je od kampa oddaljeno dobrih 30km.

 

Avtobusni vozni red (za vstopno postajo izberite - Lesce ŽP): KLIK.

 

Železniški vozni red: (za vstopno postajo izberite - Lesce-Bled): KLIK.

Bled je od kampa oddaljen zgolj 4 km, kar pomeni cca. 45 minut peš ali 20-25 minut s kolesom, v času glavne sezone pa iz kampa vozi tudi turistični avtobus.

Najbližja trgovina se nahaja v kampu. Več informacij si lahko ogledate tukaj. V Lescah (le 2 kilometra od kampa, tik ob avtocesti) pa najdemo tudi večje trgovske objekte, kot so npr. Lidl, Hofer, Spar, Merkator, Tuš, Eurospin …

Kamp ponuja nešteto možnosti za daljše in krajše, težje in lažje izlete v širši in ožji okolici. Ideje za izlete lahko najdete tukaj.

Slovenija leži med Alpami, Jadranskim morjem in Panonsko nižino. V državi imamo več podnebij in sicer, celinsko, sredozemsko in gorsko. V zimskem času imamo sneg, april in november sta najbolj deževna meseca. Preostanek leta se temperature gibljejo med 25 in 35 stopinj Celzija. Občasno lahko dežuje, a Slovenija nima zastonj naziva »Dežela na sončni strani Alp«.

Predlagamo vam obisk katere od jam, muzejev ali pokritih bazenov (Wellness Živa, Aquapark Bohinj).

Prijavite se še danes in ne zamudite dodatnih ugodnosti!

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.